DGSI Interim

Waarneming

DGSI neemt ad interim de taken van de beherend apotheker over. Ik ben een ervaren apotheker, BIG-geregistreerd en ingeschreven in het specialistenregister openbaar apotheker. Uw apotheek blijft voldoen aan de eisen van de aan de eisen van de inspectie terwijl u op vakantie bent, naar een nascholing bent of gewoon een vrije dag heeft. Ook kunt u mij voor langere tijd inzetten voor bijvoorbeeld het opvangen van een zwangerschapsverlof.

 

Medicatiebeoordelingen

De IGZ handhaaft op het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. In 2017 moet elke openbare apotheek 100 medicatiebeoordelingen uitvoeren. Een goede medicatiebeoordeling kost tijd: een gesprek met de patiënt, het opstellen van de farmaceutische analyse, het bespreken van uw voorstellen met de huisarts. De zorgverzekeraar eist bovendien dat u een speciale opleiding hebt gevolgd. Door drukte in de apotheek en toenemende administratieve lasten kan ik me voorstellen dat het u niet lukt het aantal vereiste medicatiebeoordelingen te halen. Ik kan zorgen dat u aan uw verplichting voldoet.

U selecteert de patiënten en legt contact met de huisartsen. Ik doe de rest: het verzamelen van de benodigde gegevens (medicatiehistorie, labwaarden), het gesprek met de patiënt en de farmaceutische analyse en de terugkoppeling naar de patiënt. Naar uw eigen keuze overlegt u met uw huisarts of doe ik dat voor u.